zaterdag 3 januari 2015

Bloed, vuur en rookzuilen

We lezen in Joël 2:30 en 31: Ik zal wonderen geven in de hemel en op de aarde, bloed en vuur en rookzuilen. De zon zal veranderd worden in duisternis en de maan in bloed, voordat de grote en geduchte dag des Heren komt. De dag des Heren wordt hier gebruikt als de tijd die God heeft vastgesteld om te volken te oordelen. Het is het begin van de grote verdrukking en dus ook gelijk de dag van de opname van de gemeente, omdat door de genade van God, de gemeente vóór de grote verdrukking zal worden opgenomen. (Voor uitleg hierover verwijs ik naar mijn Bijbelstudie over het Bijbelboek Openbaring. Zie: http://bit.ly/1EZvldb) Voordat het zover is zullen er wonderen aan de hemel en op de aarde te zien zijn, waaronder de maan die in bloed verandert (rood kleurt) en zullen er vuur en rookzuilen te zien zijn. Een heftige profetie van Joël over de laatste dagen.

Afgelopen jaar waren er 'bloedmanen' te zien aan de hemel. Dat zal niemand ontgaan zijn. Ook dit jaar in 2015 zullen deze 'bloedmanen' te zien zijn volgens NASA. Deze profetie zegt echter dat de grote en geduchte dag des Heren komt, als dit ook gepaard gaat met de andere verschijnselen waarover Joël profeteert. Wat zou Joël bedoelen met vuur en rookzuilen? Wat zou God hem precies hebben laten zien? 

Je zou aan twee dingen kunnen denken. Vulkaanuitbarstingen en tornado's. Bij een vulkaanuitbarsting spuit het vuur omhoog, waarna het weer naar beneden valt, waarna een zuil van rook achterblijft. Een alles verwoestende tornado ziet er ook uit als een rookzuil. Tevens kan een tornado ook vuur vatten en verandert dan in een extreem gevaarlijke vuurtornado. (Zie foto van beide tornado's)

Het feit is dat er in 2014 behoorlijk wat vulkaan uitbarstingen zijn geweest. Moeten we daar angst voor hebben? Nee, het zijn de tekenen der tijden waar de Bijbel over spreekt en deze dingen moeten gebeuren. Joël doet echter wel een oproep tot bekering! Hij zegt in Joël 2:12: Maar ook nu nog luidt het woord des Heren: Bekeert u tot Mij met uw ganse hart... Een andere vertaling zegt: Kom nu bij Mij terug, nu het nog kan. Geef Mij uw hele hart.

Maak uw keuze en wees waakzaam, want Jezus komt spoedig!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.