maandag 5 januari 2015

TONGENTAAL

Paulus zegt in 1 Korintiërs 14:15 dat hij bidt in de geest en zelfs zingt in de geest. De gebedstaal die God aan Paulus heeft gegeven en ook aan ons is gegeven voor zijn geest. Het sticht jezelf, het bouwt je op! Paulus zegt in vers 2: Want wie in een tong spreekt, spreekt niet tot mensen, maar tot God, want niemand verstaat het; door de Geest spreekt hij geheimenissen! In vers 14 staat iets heel opmerkelijks. Daar staat: Want indien ik bid in een tong, bidt mijn geest wel, maar mijn verstand blijft onvruchtbaar. Hier zien we duidelijk dat het onze geest is die bidt (als wij bidden in tongen) en niet ons verstand!

Een groep onderzoekers van de University of Pennsylvania School of Medicine hebben een test gedaan op mensen die in tongen spraken. Er werd een scan van de hersenen genomen, tijdens dat mensen in tongen spraken. Vervolgens werden de hersenactiviteiten geanalyseerd. Er werden foto’s van de hersenen genomen terwijl de mensen in tongen spraken, zodat ze konden zien wat er precies actief was op dat moment. De uitslag was verbazingwekkend!

In een interview op 20 april 2006 van Steve Paulson met Andrew Newberg zei Andrew Newberg (professor in radiology en psychiatry en religieuze studies) dat het gebied van de hersenen wat actief is tijdens het spreken van een taal, (Nederlands/Engels/Frans/Duits, etc.) tijdens het spreken in tongen niet gebruikt wordt!

Ze hebben er 1950 jaar over gedaan, om er achter te komen wat Paulus in 1 Korintiërs 14 geschreven heeft! Is dat niet bijzonder?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.