zondag 11 januari 2015

God hoort en God verhoort

De bijbel zegt in 1 Johannes 5:14  dat Hij, indien wij iets bidden naar zijn wil, ons verhoort. Dat betekend dat wat wij ook met ons hart bidden naar God, Hij ons hoort! Daarom staat er ook in Filippensen 4:6 Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God. Niet bij uw buurman… nee bij God! Hij is degene die onze gebeden hoort en verhoort!

Gebeden zijn woorden die wij vormen met onze gedachten, onze geest en uitspreken met onze mond. Het is heel interessant om te zien hoe woorden afstand afleggen en bij God terecht komen. Of je nu in Stadskanaal, in Utrecht of in New York woont. Gebeden worden opgezonden, vanuit verschillende plekken hier op aarde. We weten uit Gods woord dat er drie hemelen zijn en dat God woont in de 3e hemel. De derde hemel is verder dan de sterren! Zelfs één van de sterkste telescopen ter wereld, de Hubble, kan het einde van het universum niet bekijken. Wij kunnen dus met geen mogelijkheid vanaf de aarde een kijkje nemen in waar God woont. 

Wij vragen ons wel eens af hoe het mogelijk is dat God ons hoort, terwijl hij zo ontzettend ver weg is! Iemand legde eens op een eenvoudige manier uit hoe dat werkt. Stel je eens voor dat er uit het dak van je huis een lange buis van 100 meter zou steken en ik zou deze grote ronde pijp vullen met knikkers. Tot aan de rand! Stel je voor dat ik nog een lange buis met knikkers had en dat die zo lang was als de Peperbus in Zwolle. En als laatste had ik dan ook nog een derde buis, vol met knikkers en deze was zo lang, dat ik die tegen de maan aan kon zetten.

Stel we gaan met drie mensen bij alle drie de buizen staan en we tellen tot drie en we stoppen alle drie tegelijk een knikker onderin de volle buis. Wat denkt u wat er gebeurt? Het antwoord is eenvoudig. Wat er gebeurt is dat er aan de bovenkant een knikker uit zal rollen. Ongeacht de afstand van de buizen! Ook al zou je een buis hebben die van hier gaat naar de plek waar God woont in de 3e hemel! Dit bewijst dat afstand geen enkele rol speelt! God hoort ons gebed, waar vandaan we ook bidden!

In Openbaring 5:8 lezen we over onze gebeden die als een reukwerk in gouden schalen zijn opgeslagen in de hemel. Wat een geweldig mooi beeld! In Handelingen 10 lezen we over Cornelius en dat zijn gebeden door God gehoord zijn. Onze woorden die wij bidden komen absoluut bij God terecht. De buurman van 3 huizen verderop kan ze niet horen, maar in de geestelijke wereld worden ze opgezonden naar God die ze hoort, die ze verhoort en ze bewaard!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.