dinsdag 27 januari 2015

De storm

Internationaal evangelist Reinhard Bonke vertelt in zijn boek “Evangelisatie door vuur” dat hij een campagne had met een tent waar 10.000 mensen in konden. Alleen was er een probleem. De grond was zacht en als het zou gaan regenen of waaien, dan zouden de ankers en masten kunnen los raken en zou de tent kunnen instorten.

Nu bleek er een gigantische storm op komst! En Reinhard Bonke moest beslissen of de campagne door moest gaan of niet. Hij zei: Ga door! In de naam van Jezus, zal het niet gaan stormen of regenen. Toch na een paar dagen campagne dreigde er toch een geweldige onweersbui te komen. Bonke dacht: Hier komt de catastrofe. Maar toen hoorde hij de stem van de Heilige Geest. Hij kreeg een wóórd van God! Het woord was: Gá en bestraf de duivel! Hij ging naar buiten en wees met zijn vinger naar de storm en hij sprak: “Duivel, ik wil met jouw praten in de naam van Jezus. Als jij mijn tent vernietigd, dan vertrouw ik God, voor een tent die drie maal zo groot is”! Nadat hij dit in geloof had uitgesproken gebeurde er een wonder. De wolken braken, de zon kwam tevoorschijn, de dreiging was voorbij en het slechte weer heeft de tent nooit bereikt. 

Als u op één lijn ligt met het woord van God, zullen uw omstandigheden veranderen van negatief naar positief. Alles is mogelijk, voor wie gelooft! In Jezus Christus bent u winnaar en geen slachtoffer! Geloven alleen is soms niet genoeg. We moeten het ontvangen! Als Reinhard Bonke alleen maar gelóóft had, dat het niet zou gaan regenen en stormen, dan hád het gaan regenen en stormen. Nee, hij ontvíng dit woord, ging naar buiten, bestrafte de duivel en het probleem werd opgelost! Het geloof én vertrouwen van Reinhard Bonke had de duivel afgeschrikt. Verjaagd! 

Toch verhief hij nog eenmaal zijn stem naar de duivel en zei: “Ik onderhandel niet met jou. Het terugtrekken van de wind en de regen betekend niet dat ik een afspraak met je heb gemaakt dat er géén grotere tent komt. De grotere tent die komt er evengoed”. Wat een krachtig voorbeeld en wat een prachtig getuigenis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.