zaterdag 31 januari 2015

Dit moet u vooral weten

In Handelingen 2 lezen we over de eerste gemeente en over de kracht van God die door de Heilige Geest op hen viel. Een gemeente waar grote tekenen en wonderen gebeurde. Wees eerlijk, waar zien we dat vandaag nog? Jezus zelf liet de blinden zien, Hij liet de lammen lopen, Hij liet de doven horen, Hij bestrafte de wind, Hij gaf 5000 mannen te eten met alleen maar 5 broden en 2 visjes, Hij veranderde water in wijn, demonen sidderden bij het horen van Zijn naam en liet mensen opstaan uit de dood! En weet u wat Jezus zei? Hij zei: Jullie zullen grotere dingen doen dan deze!

Je kunt je afvragen hoe met mogelijk is om grotere dingen te doe dan Jezus deed. Hoe kunnen wij iets groters doen dan bijvoorbeeld iemand uit de dood opwekken? Het antwoord is: Dat is mogelijk door de Heilige Geest, de Geest van Jezus, die in ons woont! Jezus deed de wonderen één voor één. Wij kunnen dóór de Heilige Geest, op hetzelfde moment, op verschillende plaatsen in de wereld, wonderen doen in Zijn machtige naam. Zo kan er iemand in Jezus naam genezen worden in Nederland, maar tegelijkertijd op exact hetzelfde moment in China of Amerika. De Heilige Geest is onbeperkt en niet aan tijd, plaats of grenzen gebonden.

De vraag die wellicht bij u opkomt is: ‘Hoe kunnen wij dat doen’? Het antwoord op deze vraag is: Het is mogelijk door ons geloof, onze toewijding en eenheid met elkaar! De bijbel beschrijft in Handelingen 2 dat ze allen eensgezind waren. In de Engelse vertaling staat: They where all in one accord! Zij waren verbonden met elkaar. Zij waren in harmonie! Ze waren één van denken. Daarna viel de kracht van God op hen en werden ze allen vervuld met Heilige Geest!

1 Korintiërs 4:20 zegt: Want waar God werkt, is het niet een kwestie van woorden, maar van kracht! Het is Gods wil dat de gemeente van Jezus Christus kracht bezit. Bovennatuurlijke kracht! Kracht om te genezen! Kracht om te bevrijden! Kracht om te overwinnen! Kracht om de bolwerken van satan neer te halen in de naam van Jezus! Jezus zei zelf: ieder koninkrijk dat tegen zichzelf verdeeld is, kan geen standhouden! Eenheid is een machtig wapen tegen de vijand!

Als wij bij elkaar zijn, zoals op zondag in de gemeente en we zijn het met elkaar eens, dan kunnen er krachtige dingen gebeuren. Dan mogen we wonderen verwachten! God heeft ons vele dingen beloofd! God wil het niet geven, Hij heeft het al gegeven! In Mattheus 18:19 zegt Jezus: Dit moet u voorál weten: Als twee van u het met elkaar eens zijn over iets, vraag het Mijn Vader en Hij zal Hij het voor u doen. Wat een belofte!

Als we dit woord van Jezus in geloof zouden ontvangen, dan zou u alleen nog maar op zoek zijn naar andere christenen die het met u eens zijn…!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.