vrijdag 17 juli 2015

Men wilde zijn waar Jezus was

Toen Jezus gedoopt werd kwam de Heilige Geest als een duif op Hem en klonk er een stem uit de hemel: Deze is mijn Zoon, de geliefde, in wie Ik mijn welbehagen heb. Jezus is niet zomaar een idee, Hij is geen verzinsel, Hij is geen concept, Hij is geen fantasie, Hij is de Zóón van de allerhoogste God! Hij is groter dan de politiek, Hij is groter dan regering, Hij is groter dan de Europese Unie, Hij is groter dan president Bush, Hij is de Koning van alle koningen. Hij is de Almachtige en overal waar Hij is, zijn er zegeningen, overal waar Hij is, gaat er iets gebeuren, overal waar Hij is komen er veranderingen!

Jezus had geen flyers, Hij had geen visitekaartjes. Jezus had geen internet. Hij had geen radio uitzendingen, Hij had geen televisieshows. Hij had alleen het Wóórd en als Jezus zijn mond opende, kwamen mensen overal vandaan om naar Hem te luisteren! Want men wilde zijn waar Jezus was!

Er zijn veel predikers in de wereld, maar niemand spreekt zoals Jezus dat deed! Toen Jezus sprak waren er zoveel mensen, dat ze in de deuropening moesten staan. Toen Jezus 15.000 mannen, vrouwen en kinderen meenam in de woestijn, waren ze zo aandachtig wanneer Hij sprak, dat ze vergaten, waar ze waren, dat ze vergaten, te eten en dat ze er niet eens aan dachten, waar ze zouden gaan slapen.

Niet alleen mensen regeerde op Jezus. Alles reageerde op Jezus! Wanneer Hij sprak bij de zee, kwam er een vis omhoog en gaf Hem een muntstuk. Wanneer hij sprak tegen de storm op het meer werd de wind weer kalm. Wanneer Hij sprak tegen een dode stond hij (Lazarus) op uit de dood!

Dát is Jezus! Demonen sidderen bij het horen van Zijn naam! Waarom?
Omdat er kracht zit in de naam van Jezus!

Hij is onze sterke God, Hij is de eeuwige Vader, Hij is de vredevorst, Jezus is onze wonderbare Raadsman, Hij is het Lam van God, Jezus is de Messias, de hoogste Heer, Hij is de Herder van onze ziel, Hij is de rechtvaardige rechter, Hij is het Licht van deze wereld, Jezus is de opstanding en het leven, Jezus is trouw! Jezus is sterk en krachtig.

Jezus bad en vaste. Jezus vaste 40 dagen en 40 nachten en de satan kwam om Hem te verzoeken. En wat zegt Jezus: ga weg satan! Er staat immers geschreven: De Here God zult gij aanbidden en Hem alleen dienen. Jezus kénde het Woord! Jezus kende de wet! Jezus liet de profetieën in vervulling gaan doordat Hij deed wat er geschreven stond. Hij zei niet Mijn wil, maar Uw wil geschiedde. Jezus zegt: Kom tot mij, allen die vermoeid en belast zijt en Ik zal u rust geven. Geen reiki of yoga, bij Jezus moeten we zijn!

Jezus sprak in autoriteit. Hij gaf bevelen en dreef boze geesten uit met zijn woord. Hij onderwees zijn discipelen. Jezus zei: Laat de kinderen tot mij komen... Jezus verkondigde het evangelie en genas álle ziekte en álle kwaal. Hij liet de blinden weer zien en de doven weer horen.

Jezus leerde ook óns om de handen op de zieken te leggen en ze te genezen en om boze geesten uit te drijven in zijn naam. Hij zegt in Matteüs 10:8: Om niet hebt gij het ontvangen, geef het om niet. Jezus leert ons niet kleingelovig te zijn, maar om een groot geloof te hebben. Jezus leert ons dat álles mogelijk is met God. Hij leerde ons bidden. Onze Vader die in de hemelen zijt... Jezus leert ons niet bezorgd te zijn. Hij leert ons niet te oordelen. Jezus vergeeft zonden en leert ook ons om te vergeven. Zeventig maal zeven maal!  

Jezus deed grote wonderen en gaf 5000 mensen te eten met 2 broden en 5 visjes. Jezus liep over het water. Hij bestrafte de wind. Jezus heeft ons vertelt over zijn wederkomst. Jezus waarschuwt ons voor valse profeten. Jezus zegt als je lauw bent spuug ik je uit! Hij is radicaal, maar vol liefde en wil dat niemand verloren gaat.

Jezus bereid ons voor op de laatste dagen. De dagen waarin wij leven!

Jezus geeft ons kracht als wij zwak zijn. Hij geeft ons rust als wij vermoeid zijn. Hij geeft ons vertrouwen als wij twijfelen. Hij geeft ons wijsheid, als wij daarom vragen. Hij bemoedigd ons als wij het niet meer zien zitten. Hij geeft ons genezing als wij ziek zijn. Hij geeft ons liefde in plaats van haat.

Maar bovenal gaf Hij Zijn eigen leven om voor onze zonden te sterven aan het kruis op Golgotha! En door deze onvoorstelbare liefdevolle daad mogen wij eeuwig leven ontvangen. Is dat niet álles waard? 

Jezus zegt: VOLG MIJ! Wilt u déze Jezus volgen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.